Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΙΑΝΕΝΝΑ: Άλλοι θέλουν κι άλλοι αντιδρούν σε μια «λευκή νύχτα»

Σε διάφορες τουριστικές περιοχές ανά τη χώρα διοργανώνονται κατά καιρούς «λευκές νύχτες», δηλαδή βραδιές που τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν ανοιχτά μέχρι τα ξημερώματα εξυπηρετώντας πελάτες. Στη γειτονική Πρέβεζα, για παράδειγμα έγινε πρόσφατα για δεύτερη χρονιά μια «λευκή νύχτα», μετά την επιτυχία της περσινής πρώτης εκδήλωσης.Στα Γιάννενα πάλι, η διοργάνωση μιας αντίστοιχης «λευκής νύχτας», την οποία προτείνουν η Ένωση Ξενοδόχων και άλλοι φορείς για το Σάββατο, 29 Οκτωβρίου, συναντά αντιδράσεις και φαίνεται να προβληματίζει και μερίδα εμπόρων. Αυτό παρά το...
γεγονός ότι η εκδήλωση προτείνεται να γίνει εν μέσω του τριημέρου που δημιουργείται καθώς η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου τυγχάνει να είναι Παρασκευή και αναμένεται μεγάλη προσέλευση τουριστών στην πόλη, σύμφωνα τουλάχιστον με τις υψηλές πληρότητες που καταγράφουν τα τοπικά καταλύματα!

Οι έμποροι αποφασίζουν
Για το επίμαχο θέμα θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα, ώρα 6.30 το απόγευμα ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, τα μέλη του οποίου θα κληθούν να αποφασίσουν αν θέλουν να συμμετέχουν ή όχι στην προτεινόμενη «λευκή νύχτα» της 29ης Οκτωβρίου. Με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών στην πόλη μας το συγκεκριμένο τριήμερο εκτιμάται πως οι πιο πολλοί έμποροι θα θελήσουν να δοκιμάσουν τη Σαββατιάτικη διανυκτέρευση, ελπίζοντας σε έναν καλό τζίρο, όπως συνέβη στην Πρέβεζα, τη Λευκάδα και άλλες πόλεις σε αντίστοιχες περιστάσεις.

Και αντιδράσεις
Ωστόσο, την πρόταση για «λευκή νύχτα» στα Γιάννενα δεν τη βλέπουν με καλό μάτι όλοι! Ήδη την αντίδρασή τους στο ενδεχόμενο διοργάνωσής της εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους χθες η ΠΑΣΕΒΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Όπως αναφέρει η ΠΑΣΕΒΕ, «οι μικροί έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι με ‘φιέστες’ τέτοιου τύπου, όχι μόνο δε σώζονται, αλλά αντίθετα ανοίγουν τις πόρτες για νέα χειρότερα μέτρα σε βάρος τους». Σημειώνει δε πως οι «λευκές νύχτες» αποτελούν απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου πανελλαδικά εδώ και χρόνια και αποτελούν μέσο για την παραπέρα γενίκευση της απελευθέρωσης του ωραρίου των καταστημάτων. Η Γραμματεία Ιωαννίνων της ΠΑΣΕΒΕ καλεί τα μέλη της σε σύσκεψη για το θέμα τη Δευτέρα, ώρα 6 το απόγευμα στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην οδό Αραβαντινού.Την αντίθεσή της στη διοργάνωση «λευκής νύχτας» εκφράζει με ανακοίνωσή της και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων. Όπως τονίζει αυτό θα ήταν ένα μαύρο 24ωρο για τους εργαζόμενους στα καταστήματα, ενώ για τους καταναλωτές μια επίπλαστη λαμπρή βραδιά που υπονομεύει όμως και τα δικά τους εργατικά δικαιώματα.

από ΠΡΩΪΝΟ ΛΟΓΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου