Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Η βροχή καλά κρατεί κι η λάσπη δυναμώνει: Μια μέρα στο στρατόπεδο προσφύγων στον Κατσικά (βίντεο)

Ενώ ο χειμώνας έρχεται, οι πρόσφυγες κινητοποιούνται ενάντια στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα «φιλοξενίας», όπως είναι το χωράφι στον Κατσικά, απαιτώντας ανθρώπινες συνθήκες για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Η Ύπατη Αρμοστεία απαντά με γενικόλογα, η αστυνομία κάνει «συστάσεις» στους εθελοντές να μην «υποκινούν» τους πρόσφυγες...
Όλο και περισσότερα είναι τα βέλη που συγκεντρώνουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων. Αφενός δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι άνθρωποι των ΜΚΟ βρίσκονται πίσω από τις κινητοποιήσεις κι αφετέρου γιατί το παραχθέν έργο είναι μικρό εν συγκρίσει με τα κοινοτικά κονδύλια που έχουν εγκριθεί.

Δεν έφτανε η έτσι και αλλιώς δύσκολη και τεταμένη γενικά κατάσταση, ήρθε και το βροχερό τριήμερο να υπενθυμίσει ότι η μετεγκατάσταση των προσφύγων από τα αντίσκηνα του Κατσικά είναι επιτακτική ανάγκη.

Υπέρ της μετακίνησης των προσφύγων από τον Κατσικά ή τουλάχιστον τη στέγασή τους σε κανονικά οικήματα και όχι στις σκηνές, τάχθηκε και ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης στο χτεσινό περιφερειακό συμβούλιο, αφού πρώτα… ξεβάφτισε τις ΜΚΟ, ειδικά όσες πιστεύει ότι αποτελούνται από… αναρχικούς. Ο κ. Καχριμάνης, όπως συνηθίζει, έμπλεξε τα πάντα σε μια πρόταση: ξεκίνησε να λέει το αυτονόητο, ότι «στη σκηνή δεν βγαίνει ο χειμώνας», μετά πέρασε στο παράπονο, ότι «μας φέρανε ένα σωρό ΜΚΟ, λες και η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ανάπηρη» και τέλος, επιτέθηκε συλλήβδην: «Δεν δέχομαι να κάνουν κουμάντο αυτοί που με προπηλάκισαν» είπε, παραπέμποντας και στο επεισόδιο που είχε πέρυσι στα σκαλιά της περιφέρειας όταν ήρθε στα χέρια με διαδηλωτή.

Δείτε το βίντεο για το πως ζουν οι πρόσφυγες στον Κατσικά και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου