Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Απαντήσεις για το μολυσμένο νερό στο Δήμο Πωγωνίου

Με τρεις ανακοινώσεις copy-paste οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Κουκλιών, Καλπακίου και Παρακαλάμου παραδέχονται το πρόβλημα για το μολυσμένο νερό που ήρθε στο φως με την καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πωγωνίου και ενημερώνουν πως έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και το νερό είναι κατάλληλο πλέον. Για τα καταγγελόμενα όμως ούτε κουβέντα...



1. Σχετικά με δημοσιεύματα που είδαν το φως, μετά από καταγγελία της Δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πωγωνίου» για την καταλληλότητα του νερού στην Τ.Κ. Κουκλιών θέλω να ενημερώσω τους συγχωριανούς, ότι σήμερα δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την υγεία τους.
Σε δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε την 1-11-2016 παρατηρήθηκαν αυξημένες τιμές στο δείκτη ολικών κολοβακτηριοειδών και E. Coli.
Άμεσα κινητοποιήθηκε η Τ.Κ. Κουκλιών, ο Αντιδήμαρχος Άνω Καλάμά κ. Γκόγκος Χρήστος, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, όπως, η ενημέρωση των κατοίκων, ο καθαρισμός και απολύμανση των δεξαμενών και η υπερχλωρίωση αυτών και του δικτύου.
Σε δεύτερο δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε το νερό βρέθηκε σε άριστη κατάσταση.
Η Τ.Κ. Κουκλιών σε συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ύδρευσης κάνουν πάντοτε όλους τους ελέγχους για την καταλληλότητα του νερού που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Όλα τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

Μέμος Θεόδωρος
Πρόεδρος Τ.Κ. Κουκλιών


2. Σχετικά με δημοσιεύματα που είδαν το φως, μετά από καταγγελία της Δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πωγωνίου» για την καταλληλότητα του νερού στην Τ.Κ. Καλπακίου, θέλω να ενημερώσω τους συγχωριανούς, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την υγεία τους.
Σε δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε παρατηρήθηκε μικρή αύξηση τις τιμές των κολοβακτηριοειδών, χωρίς να συντρέχει πάντως κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς οι τιμές ήταν πολύ κάτω από όρια.
Η κινητοποίηση της Τ.Κ. Καλπακίου και του αρμόδιου Αντιδήμαρχου Πωγωνίου ήταν άμεση και έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.
Σε δεύτερο δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε το νερό βρέθηκε σε άριστη κατάσταση και διαβεβαιώνω τους συγχωριανούς ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας.
Πρώτο μέλημα τόσο της Τ.Κ. Καλπακίου, όσο και της Δημοτικής Αρχής Πωγωνίου ήταν και είναι η υγεία των συνδημοτών.
Κάνουμε πάντοτε όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους για την καταλληλότητα του νερού που ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία.
Τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

Καραμπάς Δημήτριος
Πρόεδρος Τ.Κ. Καλπακίου


3. Σχετικά με δημοσιεύματα που είδαν το φως, μετά από καταγγελία της Δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πωγωνίου» για την καταλληλότητα του νερού στην Τ.Κ. Παρακαλάμου θέλω να ενημερώσω τους συγχωριανούς, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την υγεία τους.
Σε δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε τις 4/11/2016 παρατηρήθηκε μικρή αύξηση τις τιμές των κολοβακτηριοειδών, χωρίς να συντρέχει πάντως κανένας λόγος ανησυχίας καθώς οι τιμές ήταν πολύ κάτω από όρια.
Άμεσα κινητοποιήθηκε η Τ.Κ. Παρακαλάμου, ο Αντιδήμαρχος Άνω Καλάμά κ. Γκόγκος Χρήστος, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και σε δεύτερο δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε τις 11/11/2016 το νερό βρέθηκε σε άριστη κατάσταση.
Η Τ.Κ. Παρακαλάμου σε συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ύδρευσης κάνουν πάντοτε όλους τους ελέγχους για την καταλληλότητα του νερού που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

Η Τ.Κ. Παρακαλάμου έχει άριστη συνεργασία με την Δημοτική Αρχή και προσπαθούν με τα μέσα που διαθέτουν να επιλύουν όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς.

Μπίκας Χρ. Κώστας
Πρόεδρος Τ.Κ. Παρακαλάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου