Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Δελτίο τύπου: "Συνέβη, επομένως μπορεί να ξανασυμβεί"

Η πρωτοβουλία για την παρακολούθηση της δίκης της Χρυσής Αυγής που συγκροτήθηκε από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Παρατηρητήριο για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ που λειτουργεί υπό το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων, Golden Dawn Watch,  επισημαίνει τα εξής σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής σε συνάρτηση με τα πολιτικά γεγονότα των τελευταίων ημερών: Η δίκη προχωρά -επιτέλους- με ταχείς και αποτελεσματικούς δικονομικούς και ουσιαστικούς ρυθμούς, με κατάθεση σημαντικών μαρτύρων και απόδειξη κρίσιμων πραγματικών περιστατικών. Πολύ σημαντικές επιμέρους υποθέσεις του κατηγορητηρίου δικονομικά «κλείνουν», για να ανοίξει η διερεύνηση της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης...

Την ίδια στιγμή παρακολουθούμε με ανησυχία να διαδραματίζεται στο φόντο της δικαστικής αίθουσας μια παράλληλη δραστηριότητα. Στην αρχή ήταν η συνύπαρξη υπουργών και βουλευτών της συμπολίτευσης με χρυσαυγίτες βουλευτές στο Καστελλόριζο, συνύπαρξη που αναγορεύει τους νεοναζί σε δήθεν φύλακες της εθνικής ασφάλειας. Ακολούθησε η συνάντηση και οι φωτογραφίες βουλευτή της μείζονος αντιπολίτευσης με τον αρχηγό και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Τέλος, το πιο σημαντικό, οι δηλώσεις του τέως Υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος ανέφερε ότι εντέλει η δημοκρατία μπορεί να «σωφρονίσει» τη ΧΑ, αρκεί η ίδια να πει το «ναι». Όμως θυμίζουμε πως η ναζιστική οργάνωση διαψεύδει εν τοις πράγμασι όλες τις προσπάθειες νομιμοποίησής της με την ίδια της τη δραστηριότητα. Τελευταίο παράδειγμα η εισβολή της με τη συμμετοχή υπόδικων βουλευτών σε δημόσια εκδήλωση με θέμα «Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών».

Το Golden Dawn Watch εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το πολιτικό κλίμα που τείνει να απενοχοποιήσει τη Χρυσή Αυγή. Ας αναλογιστούν όλοι, ο καθένας με το βάρος του θεσμικού του ρόλου, τις συνέπειες που κάτι τέτοιο μπορεί να έχει στην διεξαγωγή της δίκης και στην εξέλιξη του ναζιστικού φαινομένου. Εντέλει, το αν η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη. Σε κάθε περίπτωση όμως πρόκειται για ναζιστική οργάνωση, το δηλώνουν ο λόγος και τα έργα της. Είναι επομένως αμιγώς πολιτική η απόφαση να μην αναγορεύουμε σε συνεγγυητές της νομιμότητας και της ασφάλειας τους λάτρεις του μίσους, του διχασμού και της βίας. Αυτή η πολιτική απόφαση έχει ήδη αργήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου