Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Γιάννενα: ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ – Μετά την παράταση «ζωής», το βλέμμα στραμμένο στο Π.Δ. της Λίμνης

Τον δρόμο για να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για το Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης Παμβώτιδας, άνοιξε ουσιαστικά η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος να δώσει παράταση «ζωής», για έναν ακόμη χρόνο στους Φορείς Διαχείρισης των προστατεύομενων περιοχών...
Αν και ο πρώην υπουργός Πάνος Σκουρλέτης είχε ζητήσει από τους εμπλεκόμενους και κυρίως από τους υπηρεσιακούς φορείς, να προχωρήσουν οι διαδικασίες, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένα απολύτως βήμα, ενώ όπως δήλωσε χθες και ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης, Πέτρος Τσουμάνης, δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για το θέμα αυτό.
«Δεν έχουμε καμία σχετική πληροφόρηση για το ζήτημα. Τώρα βέβαια που πήραμε και την παράταση αναμένεται να ζητήσουμε να τρέξει το θέμα για να πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας» είπε μεταξύ άλλων.
Να θυμίσουμε ότι στην σύσκεψη που είχε γίνει προ μηνών στα γραφεία του Φορέα, είχε αποφασιστεί από το σύνολο των εκπροσώπων των φορέων που συμμετείχαν να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες και να μην ανοίξει εκ νέου ένας φαύλος κύκλος συζητήσεων.
Ο τότε υπουργός είχε δεσμευτεί να «τρέξει» το Προεδρικό Διάταγμα που ουσιαστικά θα έδινε λύσεις για το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στη Λίμνη. Μέχρι σήμερα πάντως οι διαδικασίες…είναι «παγωμένες».
Στο μεταξύ, ανάσα έδωσε στους φορείς διαχείρισης η απόφαση παράτασης της χρηματοδότησης. Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί στις 21 Δεκεμβρίου. Ο κ. Τσουμάνης, σε χθεσινές του δηλώσεις στο Ioannina TV, υποστήριξε ότι ναι μεν δόθηκε μια λύση με το θέμα της χρηματοδότησης αλλά ακόμη είναι θολό το τοπίο αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι συνολικά με τους Φορείς.
Ο κ. Τσουμάνης αναφέρθηκε στην θετική εξέλιξη που έχει να κάνει με την χρηματοδότηση αλλά διατύπωσε και τα ερωτηματικά για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν αναφορικά με το συνολικό πλαίσιο που πρέπει να υπάρχει για τους Φορείς και που ακόμη εκκρεμεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου