Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Προβολές ταινιών στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων πραγματοποιεί δίμηνη καμπάνια γνωριμίας – εγγραφής στο σωματείο για τους μήνες Ιούνη – Ιούλη 2016 η οποία θα περιλαμβάνει σειρά από διάφορες εκδηλώσεις...



Η ανάγκη για τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στα σωματεία, να ενημερώνονται για τις εξελίξεις είναι σημαντική και απαραίτητη. Το ίδιο απαραίτητος είναι όμως και ο ελεύθερος χρόνος, η διασκέδαση κάτι που προσπαθούν να μας το στερήσουν με τις «ευέλικτες» μορφές εργασίας, την εργασία χωρίς ωράριο, την κυριακάτικη εργασία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις αυτές που ξεκινούν την Κυριακή 29/5/16 με την προβολή ταινιών για παιδιά και μεγάλους.

Οι προβολές θα γίνονται στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Ακολουθεί το πρόγραμμα καθώς και περίληψη των ταινιών.

– Κυριακή 29 Μαϊου, 18.30, Αίθουσα ΕΚΙ:
Τα μυαλά που κουβαλάς, Animation (2015), Έγχρωμη, Διάρκεια: 94′

Παραγωγή: ΗΠΑ Σκηνοθεσία: Πιτ Ντόκτερ

Η 11χρονη Ράιλι, μετακομίζει με την οικογένειά της από τις μεσοδυτικές πολιτείες στο Σαν Φρανσίσκο και τα συναισθήματά της (Χαρά, Θυμός, Θλίψη, Αηδία, και Φόβος), προσπαθούν να την κατευθύνουν, σε διαρκή αντιπαράθεση μεταξύ τους, στην καινούρια ζωή της.

Αριστουργηματικό κινούμενο σχέδιο, το οποίο σχολιάζει την ανθρώπινη συμπεριφορά με ξεκαρδιστικό σαρκασμό, βαθιά τρυφερότητα και ατελείωτες κινηματογραφικές ιδέες. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.

– Κυριακή 29 Μαϊου, 21.00, Αίθουσα ΕΚΙ:
THE GRAND BUDAPEST HOTEL(2014), Κωμωδία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 99′

Παραγωγή: ΗΠΑ – Γερμανία Σκηνοθεσία: Γουές Αντερσον

Πρωταγωνιστούν: Ραλφ Φάινς, Τίλντα Σουίντον, Τόνι Ρεβολόρι, Μπιλ Μάρεϊ, Σίρσα Ρόναν, Οουεν Γουίλσον

Παραμύθι μέσα στο παραμύθι (σαν τις ρωσικές κούκλες) η δομή της ταινίας και η αφήγηση που εκτυλίσσεται σε τρία επίπεδα. Εκείνο, του δημοφιλούς συγγραφέα που διηγείται για την επίσκεψή του το ’80, πριν τις ανατροπές, στο ξενοδοχείο.

Εκείνο, της ιστορίας του τωρινού ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, Ζίρο Μουστάφα, που διηγείται το πώς απόκτησε το γιγαντιαίο ξενοδοχείο που είδε λαμπρές μέρες.

Κι εκείνο, της ιστορίας από τα χρόνια του μεσοπολέμου, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται ο θρυλικός θυρωρός του ξενοδοχείου, ο κ. Γκουστάβ Χ., ο απόλυτος διαχειριστής των άψυχων και έμψυχων του Grand Budapest.

Σε μια μπερδεμένη ίντριγκα η οποία περιλαμβάνει: Εναν κλεμμένο πίνακα αμύθητης αξίας, μια κληρονομιά, έναν επερχόμενο πόλεμο, μια ιλιγγιώδη απόδραση από τη φυλακή και εκπληκτική ανταλλαγή πυροβολισμών!

– Τετάρτη 1 Ιουνίου, 21.00, Αίθουσα ΕΚΙ:
To Be or Not to Be (1942 film), Κωμωδία, Ασπρόμαυρη, Διάρκεια: 99’

Παραγωγή: ΗΠΑ Σκηνοθεσία: Ερνστ Λιούμπιτς

Πρωταγωνιστούν: Κάρολ Λόμπαρντ, Τζακ Μπένι, Ρόμπερτ Στακ

Κωμωδία παραγωγής 1942. Η ταινία διαδραματίζεται την περίοδο της εισβολής των Γερμανών στην Πολωνία. Μια ομάδα ηθοποιών εκμεταλλεύεται τις ικανότητες της μεταμφίεσης και της υποκριτικής προκειμένου να σταματήσουν ένα προδότη, ο οποίος προτίθεται να καταδώσει τα ονόματα των αντιστασιακών στον εχθρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου