Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

"Φούσκωσε" η Παμβώτιδα απ’ τις έντονες βροχοπτώσεις

Οι έντονες βροχές και καταιγίδες των τελευταίων ημερών, πέραν των άλλων, επηρέασαν και τη στάθμη της Παμβώτιδας, η οποία σημείωσε σημαντική άνοδο το τελευταίο διάστημα!
Αυτό αποδεικνύουν χθεσινές φωτογραφίες από το θυρόφραγμα του Περάματος, η πόρτα του οποίου ...

παραμένει ωστόσο κλειστή, παρά το γεγονός ότι η στάθμη των νερών της λίμνης είναι πλέον στα 470,50 εκατοστά, δηλαδή μόλις 0,20 εκατοστά κάτω από το υψόμετρο πλημμύρας (470,70 εκατοστά)!

Για την εκτόνωση της Παμβώτιδας απαιτείται άμεσο άνοιγμα του θυροφράγματος που, σε συνδυασμό με τις βελτιωμένες καιρικές συνθήκες της νέας εβδομάδας, θα βοηθήσει να πέσει η στάθμη της και να επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Διαφορετικά μπορεί να υπάρξουν προβλήματα!

Ξεχείλισε στο Νησί

Η άνοδος στη στάθμη της λίμνης έγινε αισθητή αυτές τις ημέρες και στο Νησί, όπου το νερό βγήκε στην παραλία, πλημμυρίζοντας τον δρόμο μπροστά από την οικία της οικογένειας Ράτσικα. Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στον «Π.Λ.» ο Πολιτικός Μηχανικός Δημήτρης Μακρής, ειδικευμένος σε θέματα υδραυλικών έργων υποδομής, εξαιτίας της ανόδου του νερού της λίμνης, ενδέχεται να γίνει εισροή υδάτων και στα φρεάτια του νέου αποχετευτικού του Νησιού απ’ τα καπάκια τους. 
Αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, τα λύματα απ’ το οποίο μεταφέρονται μέσω αντλιοστασίου στην απέναντι απ’ το Νησί περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου