Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Την φιλοξενία και την πλούσια παράδοση του Πωγωνίου, γνώρισαν από κοντά οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Την πλούσια παράδοση του Πωγωνίου γνώρισαν από κοντά οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συγκεκριμένα της χορευτικής ομάδας της Δ/νσης Πανεπιστημιακού Αθλητισμού...

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών/πολιτιστικών δράσεων του μαθήματος του παραδοσιακού χορού, διοργανώθηκε στο Δήμο Πωγωνίου το 3ο Βιωματικό Σεμινάριο, με θέμα τους χορούς της περιοχής.

Ο Δήμος ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στην πρόταση της υπεύθυνης της χορευτικής ομάδας Φυλακτακίδου Αναστασίας και πρόσφερε κάθε βοήθεια για τη διοργάνωση του σεμιναρίου και τη φιλοξενία των συμμετεχόντων.

Φοιτητές από όλες τις γωνιές της χώρας ξεναγήθηκαν στο λαογραφικό μουσείου Πωγωνιανής, διδάχτηκαν από τον κ. Βαγγέλη Γούσια τους Πωγωνήσιους χορούς και είδαν από κοντά την καθημερινή αλλά και την επίσημη φορεσιά της περιοχής.

Επισκέφθηκαν τους τύμβους του Παλαιοπύργου και το ποτάμι και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά του τόπου, ακολουθώντας τα χνάρια των μαθητών που στο παρελθόν διέσχιζαν το φαράγγι του Κουβαρά για να φτάσουν στο σχολείο των Πωγωνιανής.


Το 3ο Βιωματικό Σεμινάριο για τον χορό και τον πολιτισμό ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό γλέντι στον Παλαιόπυργο με τοπική ορχήστρα. Εκεί, φοιτητές και κάτοικοι της περιοχής έγιναν μία μεγάλη παρέα που την ένωσε η αγάπη για την παράδοση.

Η Δ/νση Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και ο Χορευτική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με επιστολή τους, ευχαριστούν θερμά το Δήμαρχο κ. Κώστα Καψάλη και Δήμο Πωγωνίου για την φιλοξενία και τη βοήθεια.

Η επιστολή έχει ως εξής:
" Εκ μέρους της Διεύθυνσης Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και της Χορευτικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμο Πωγωνίου και ιδιαίτερα το Δήμαρχο κ. Καψάλη και τους αντιδημάρχους για τη στήριξη της εκπαιδευτικής εκδήλωσης του Ιδρύματός μας στα χωριά της Επαρχίας Πωγωνίου, για την άμεση ανταπόκριση και βοήθειά σε ό,τι χρειαστήκαμε, καθώς και για τη φιλοξενία στις υποδομές του. Η επαφή των φοιτητών με τον πολιτισμό της περιοχής και τους φιλόξενους ανθρώπους της, θα είναι μία εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη.
Ευχαριστούμε θερμά για αυτή τη μοναδική εμπειρία που βιώσαμε στο φιλόξενο Δήμο Πωγωνίου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου