Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Πρόταση της Αδελφότητας Κουρέντων για πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις "ΚOYΡΕΝΤΑ 2016" 
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ και Π.Ο.Σ.Κ. 
Πρόταση 
Βαδίζοντας στην αρχή του καλοκαιριού , θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για τις φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις « Πολιτιστικά Κούρεντα 2016» . Εκδηλώσεις πρωτότυπες όχι μόνο για...

την περιοχή μας άλλα και Πανηπειρωτικά , που μετά την τεράστια περσινή επιτυχία έγιναν θεσμός για το χωριό μας και σίγουρα θα αποτελέσουν το φωτεινό οδηγό για παρόμοιες εκδηλώσεις και δραστηριότητες , ανά την Ευρύτερη περιοχή μας . Φέτος έχοντας και το χρόνο με το μέρος μας για καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση ευελπιστούμε στην αρτιότερη διεξαγωγή τους.


Ως λάτρεις του πρωτότυπου αποστρεφόμαστε τους μιμητισμούς και τις επαναλήψεις θεωρώντας πως κουράζουν, για αυτό ήδη στρεφόμαστε σε νέες πρωτότυπες ιδέες που με το πάντρεμα τους με ορισμένα επιτυχημένα περσινά στοιχεία θα προκύψει το ιδανικότερο αποτέλεσμα ώστε και φέτος όλα τα χωριά της ευρύτερης Κοιλάδας του Καλαμά , να αποτελέσουν το επίκεντρο των πολιτιστικών δρώμενων της περιοχής μας.

Για να γίνουν εφικτά τα παραπάνω προσδοκούμε στην δική σας συμμετοχή, επισημαίνοντας στοιχεία από πέρυσι που είναι ικανά να συνεχίσουν άφθαρτα αλλά κυρίως τις δικές σας πρωτότυπες ιδέες οι οποίες αν είναι υλοποιήσιμες θα αποτελέσουν μέρος των φετινών εκδηλώσεων.

Όσον αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των εκδηλώσεων η περσινή επιτυχία και οι ως τώρα προτιμήσεις σας μας οδηγούν και πάλι στο δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου, άλλη πιθανή ημερομηνία λόγω επίσης πολλών δικών σας προτιμήσεων είναι το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου, τα πάντα όμως παραμένουν ρευστά οπότε με μάτια και ώτα ανοιχτά περιμένουμε τις προτάσεις σας. Για τον παραπάνω λόγο θα μπει και πάλι στο facebook σχετική δημοσκόπηση.

Ήδη έχουν κάνει πρόταση από την Αδελφότητα Βουτσαρά για την έκθεση φωτογραφίας ( στο παλαιό Δημαρχείο Μολλοσών ) και την διοργάνωση αγώνων ποδοσφαίρου ( στο γήπεδο της Βουτσαράς ) .
Θα κάνουμε πρόταση στο Φωτεινό ή την Κουρνόραχη αν θα μπορούσαμε να κάνουμε την έκθεση των εργαλείων δουλειάς και σκευών ( του κ. Αθανασίου )
Θα κάνουμε πρόταση για Ημερίδα μανιταριών ( με ομιλία του κου Κων/νου Τσακτσίρα ) στο Δεσποτικό σε συνάρτηση με το άνοιγμα της (Δομπόλιας Βιβλιοθήκης) , αλλά και στο Πολύδωρο με τον ( Ηλίας Ευθυμίου ) που εργάζεται πάνω στα μανιτάρια .
Πρόταση για έναν ποδηλατικό γύρω σε όλα τα χωριά της περιοχής μας .
Πρόταση στην Αετόπετρα εάν θα μπορούσαν να κάνουν μια Rock βραδιά , με τα δικά μας group.
Πρόταση για ένα μεγάλο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού ( όπου θα συμμετέχουν ) μεγάλοι από όλα τα χωριά της περιοχής μας , έτσι για να γνωριστούμε μεταξύ μας. 
Πρόταση στο Εκλησιοχώρι για βραδιά Σινεμά .

Και γενικώς να συνεργαστούμε όλοι μαζί ( και με την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά ) για κοινές μεγάλες εκδηλώσεις στον τόπο μας και κάθε χωριό επί μέρους ( τα δικά του ) αλλά και όλοι μαζί . Όποια Αδελφότητα θέλει μπορεί να μας καλέσει για να συν εκδηλώσουμε μαζί κάτι νέο για το χωρίο της .

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (ΚΟΥΡΕΝΤΑ 2016)
Και όλα τα γύρω χωριά μαζί.

20η Ιουλίου - Ημέρα έναρξης καθαριότητας και διάνοιξης μονοπατιών , μαζί με τον Πολιτιστικό σύλλογο . Λήξη η 20η Αυγούστου.
1. Διάνοιξη μονοπατιού προς την παλαιά πέτρινη βρύση 
2. Διάνοιξη μονοπατιού προς την Μονή Αγγελομάχου
3. Καθαριότητα των δρόμων του χωριού μας.

1η Αυγούστου Έναρξη και λήξη η 20η Αυγούστου - summer camp 2016 - Αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά έως 14 ετών , στο basket , beach volley , beach tennis , 5X5 και κολύμπι στην Δημοτική πισίνα . Ζητάμε την βοήθεια του Δήμου Ζίτσας, για την μεταφορά των νέων από τα χωριά της περιοχής μας .

8η Αυγούστου η έναρξη και λήξη η 12η Αυγούστου για την εκδήλωση ( 4η Έκθεση Τοπικές Ηπειρώτικες γεύσεις ) . Συμμετοχή των ντόπιων μικρο βιοτεχνών για την ανάδειξη των προϊόντων τους , αλλά και γευσιγνωσία αυτών . Ζητάμε την συμπαράσταση και συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου.

10η Αυγούστου έναρξη και λήξη η 16η Αυγούστου για την εκδήλωση (5α εικαστικά δρώμενα ) στα Κούρεντα και (1η έκθεση φωτογραφίας) στην Βουτσαρά . Συμμετοχή από όλα τα χωριά της περιοχής μας .

11η Αυγούστου . Ημερήσια εκδρομή στο ποτάμι Τύρια με λασπόλουτρα και συμμετοχή από όλα τα χωριά , Πολύδωρο , Γρανίτσα , Πέτσάλη , Ραδοβίζι κ.α.

12η Αυγούστου Βράδυ στο πέτρινο παλαιό σχολείο – Pera fest (rock music neigh ) μουσική και όχι μόνο . Συμμετέχουν τα group Norma και bad deb , αλλά και άλλοι από την ευρύτερη περιοχή . Ιδανικό είναι να μπορούσαν να γίνουν μουσικές rock βραδιές και σε άλλα χωριά.

13η Αυγούστου . Τουρνουά ping – pong Τελικός η 14η Αυγούστου.

14η Αυγούστου . Τουρνουά basket .

Μερικές προτάσεις από μας , γιατί θα υπάρχουν και άλλες … και από άλλα χωριά . Οι ημερομηνίες θα είναι τελικές μετά τις προτάσεις που θα κάνετε και θα δημοσιεύσουμε στο face book της Αδελφότητας μέχρι το τέλος Ιουνίου .

Ευχαριστώ

Μιχάλης Παπαγγέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου