Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

A message from the people of Camp Katsikas to Organization - Μια καταγγελία από το στρατόπεδο Κατσικά

Μια καταγγελία έρχεται από το στρατόπεδο Κατσικά.  Η κατάσταση δείχνει ότι οι πρόσφυγες φοβούνται τον επερχόμενο χειμώνα και είναι αποφασισμένοι να εκκενώσουν τον καταυλισμό, αν δεν γίνει τίποτα μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου...


"Προς όποιον αφορά:
τον Ελληνικό Στρατό, τη Διοίκηση της Ελληνικής Αστυνομίας, και την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες,

Εμείς, τα μέλη της κοινότητας του στρατοπέδου Κατσικάς συνήλθαμε για εκφράσουμε μια καταγγελία προς τους Οργανισμούς που είναι υπεύθυνοι για τις συνθήκες διαβίωσης που βρίσκονται στο στρατόπεδο αυτό. Αυτή η καταγγελία έρχεται μετά από αρκετούς μήνες αλλεπάλληλες επείγουσας ανάγκης να βελτιωθούν οι συνθηκες στέγασης ειδικά εν όψει του γοργά επερχόμενου και εξαιρετικά κρύου χειμώνα. Οι Οργανισμοί που είναι υπεύθυνοι για την προστασία μας και των συνθηκών διαβίωσής μας, αλλά δεν περιορίζονται μόνο σ' αυτά,η Υπατη Αρμοστεία φαίνεται να αγνοεί το αίτημά μας να αντικατασταθούν οι σκηνές με τροχόσπιτα. Είχαμε θέσει αυτά τα αιτήματα πάνω από πέντε μήνες πριν, έτσι ώστε να μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τα παιδιά μας και τα μέλη της κοινότητας οτι θα είχαμε εξασφαλίσει ένα ακίνδυνο, υγιεινό και ασφαλές περιβάλλον για να ζήσουν.
Έχοντας διατυπώσει αυτά, η κοινότητα εδώ στο στρατόπεδο Κατσικάς αποφασίσαμε να δώσουμε προθεσμία στους Οργανισμούς μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου να συνεργαστούν με την κοινότητα και να αποδεχτούν το αίτημα μας για βελτίωση των συνθηκών στο στρατόπεδο. Αν οι Οργανισμοί αποτύχουν να συνεργαστούν με την κοινότητα θα εκκενώσουμε το στρατόπεδο προς τα Ιωάννινα και την Κατσικά. Παρακαλούμε να σημειωθεί οτι σε περίπτωση που αναγκαστούμε να εκκενώσουμε το χώρο θα αρνηθούμε να επιστρέψουμε στο στρατόπεδο. 
Συμπερασματικά, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε την Ελληνική Κυβέρνηση για τη φιλοξενία μας στη χώρα σας δίνοντας μας βοήθεια παρά τα οικονομικά προβλήματα που εσείς οι ίδιοι έχετε να αντιμετωπίσετε. Παρακαλούμε σημειώστε οτι αυτή η καταγγελία δεν απευθύνεται προς την Ελληνική κυβέρνηση, αλλά προς την Ύπατη Αρμοστεία και τους Οργανισμούς που είναι υπεύθυνοι για τις συνθήκες διαβίωσης των μελών της κοινότητας στο στρατόπεδο Κατσικάς."


Από το περιεχόμενό της θεώρησα σκόπιμο να τη μεταφράσω (έστω και κατά λέξη, με κακή μετάφραση, αλλά το νόημα είναι σαφές).
Κύρια είναι ανθρωπιστικό το ζήτημα.
Νομίζω κ. Φίλιο ότι απευθύνεται σε σας.

Στέργιος Ναστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου