Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Νταής ο κολοτούμπας πρόεδρος του “ΤΙΠΟΤΑ” Γεώργιος Τζώρτζης

Ο Νταής κολοτούμπας πρόεδρος του “τίποτα” της Κίνησης “Καθαρού Καλαμά” ιερέας Γεώργιος Τζώρτζης με δήλωση του στην ομάδα του Facebook Καθαρού Καλαμά λέει πολλά και περίεργα, φαντασιώνεται και υπερθεματίζει τους πάντες, μη αποδεχόμενος την απαξίωση του σώματος της Γενικής Συνέλευσης, δεν αποδέχεται την ήττα...

της πλειοψηφίας του Δ.Σ και κατηγορεί τα μέλη της μειοψηφίας του Δ.Σ για το αποτέλεσμα τις καταψήφισης του απολογισμού – προγραμματισμού, την πρόταση μομφής που κατατέθηκε σε ολόκληρο το Δ.Σ σαν επακόλουθο της καταψήφισης και συνεχίζει με ένα χείμαρρο αναφορών - καταγγελιών … Αλήθεια όμως στο δια ταύτα δεν απαντά τη έκανε στα τόσα (έξι 6) χρόνια που είναι πρόεδρος, τι κατάφερε… Μας αφήνει με την ελπίδα ότι αν του δώσουν οι φίλοι και τα μέλη της Κίνησης “Καθαρού Καλαμά”  και άλλο χρόνο στο διηνεκές κάποτε κάτι θα γίνει…

Όμως αυτό που έχει μεγάλη και σπουδαία σημασία στις διάφορες αναφορές που κάνει στο παραμίλημα του είναι να απαντήσει ειλικρινώς, τι εννοεί ή υπονοεί όταν ρίχνει ευθείες βολές… και απευθύνεται στα μέλη της μειοψηφίας του Δ.Σ : «Πρόκειται για μια ομάδα δολιοφθορέων που το έχουν σπουδάσει καλά το θέμα ως προς τα οφέλη που θα έχουν καταφέρνοντας να πάρουν την Κίνηση και τη μοίρα του Καλαμά στα χέρια τους»


Ας τα πάρουμε ένα - ένα πρώτων : «Πρόκειται για μια ομάδα δολιοφθορέων…» Δολιοφθορείς σε ποιον και σε ποιους, τι ακριβώς καταστρέφουν στο ποτάμι τον Καλαμά… Τα σχέδια κάποιων άλλων ή τα δικά του… τι εννοεί… Στέλνει κάποιο μήνυμα σε κάποιους; Σε ποιους όμως, τι ακριβώς συμβαίνει;


Δεύτερον : «…ως προς τα οφέλη που θα έχουν καταφέρνοντας να πάρουν την Κίνηση και τη μοίρα του Καλαμά στα χέρια τους», τι υπονοεί; Ποια είναι τα οφέλη των μελών του Δ.Σ και του ιδίου ως Πρόεδρου της Κίνησης που είχαν - έχουν ή προσδοκούν να έχουν; Είναι σαφές ότι στέλνει κάποιο μήνυμα εντός & εκτός των μελών,  η αναφορά αυτή έχει σαφώς και άλλους αποδέκτες…



«Φίλες και φίλοι αυτή η συνηθισμένη παραπλάνηση δεν θέλουμε να πτοεί κανέναν σας. Πρόκειται για μια ούτε καν ομάδα, μετρημένους στα δάκτυλα ενός χεριού, καιροσκόπων κακής ποιότητος που δεν είναι, ούτε ήταν ποτέ φίλοι του Καλαμά και της Κίνησης, παρά μόνο εξουσιομανείς που νομίζουν ότι από αυτόν το χώρο θα πετύχουν τις προσδοκίες τους, προκειμένου να εκμεταλλευτούν την Κίνηση για καθαρά δικούς τους σκοπούς, κυρίως προβολής, αλλά προφανώς και κερδοσκοπικούς.
Αν κρίνει κανείς το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα συμμετείχαν ενεργά στην υποτιθέμενη ‘’Εναλλακτική δράση’’ και μάλιστα με πείσμα για όσους θυμούνται το φιάσκο του 2012. Πρόκειται για μια ομάδα δολιοφθορέων που το έχουν σπουδάσει καλά το θέμα ως προς τα οφέλη που θα έχουν καταφέρνοντας να πάρουν την Κίνηση και τη μοίρα του Καλαμά στα χέρια τους. Από τον Παρακάλαμο μέχρι τον καταρράκτη ο Καλαμάς έχει πεθάνει. Η μάλλον τον έχουν πεθάνει με τις ανθρώπινες δραστηριότητές τους.
Παρ’ όλο που υπήρξε μια ανησυχία από μερικούς τη δεκαετία του 1980 για την μείωση των καραβίδων, δεν έγινε από καμία πλευρά τίποτα ουσιαστικό, μέχρι που εξαφανίστηκε το είδος. Τώρα έμειναν να αναπολούν στο παρελθόν οι γεροντότεροι και να μας λένε ιστορίες ότι οι καραβίδες προίκιζαν τα κορίτσια τους, τα χέλια και τα ψάρια έδιναν μεροκάματο σε πολλούς από τους κατοίκους των χωριών της περιοχής, και ότι κολυμπάγανε στα νερά του πίνοντας άφοβα και το νερό. Μας καταγγέλλουν οι ίδιοι ότι οι οχετοί των λυμάτων λειτουργούν κανονικά κάτω από τα πόδια τους στην παραλία εκεί που πίνουν τον καφέ τους, πράγμα που το διαπιστώνει κανείς χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια αν επισκεφτεί τον Παρακάλαμο. Απλά να κοιτάξει από κάτω από το γεφυράκι. Το γραφικό ποταμάκι ο Γορμός που εκβάλει στον Καλαμά το έχουν κατακρεουργήσει αγρότες και ψαράδες της περιοχής λες και είναι κτήμα τους και του συμπεριφέρονται όπως τους καπνίσει. Οι μεν κλείνουν την στρόφιγγα εισπράττοντας όλο το νερό μέχρι σταγόνα με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται τα ψάρια σε οβίρες οπότε οι δε τα κατασπαράζουν με πεζόβολους και άλλα μέσα μέχρι το τελευταίο.
Ο νόμος ορίζει για εκμεταλλεύσιμους υδάτινους πόρους να εισπράττονται τα δύο τρίτα της ποσότητας του νερού. Ποιος όμως πήγε ποτέ να ελέγξει τι γίνεται από τις υπηρεσίες; Θα μπορούσε όμως μια ομάδα ανθρώπων να φροντίσει γι’ αυτά που τα γνωρίζουμε εμείς της πλειοψηφίας, εκείνοι της μειοψηφίας δεν γνωρίζουν καν.
Αυτοί που μας το παίζουν ευαίσθητοι και Δον Κιχώτες επαναστάτες της δεκάρας θα μπορούσαν να έχουν ένα ιστορικό δράσεων. Η ποιότητά τους όμως δεν αλλάζει γιατί κι αυτοί είναι από πάνω και ξέρουν από τους προγόνους τους ότι όλα τα παίρνει το ποτάμι.
Αυτοί θα μπορούσαν να ήταν οι πρώτοι που έπρεπε να φωνάξουν και να συνεργαστούν με την Κίνηση από κείνα τα χρόνια για τα φυτοφάρμακα και τις τερατώδης ενέργειες που έχουν μάθει οι ανεξέλεγκτοι από τις υπηρεσίες αγρότες της περιοχής, που δεν φτάνει το μεγάλο κακό που προξενούν με όσα προείπα, αλλά κατεβάζουν ακόμη και τα τρακτέρ τους μέσα στην κοίτη του ποταμού και ξεπλένουν τα ραντιστικά μηχανήματά τους από τα δηλητήρια που χρησιμοποιούν χωρίς να τους καίγεται καρφί για τα ψάρια που ψοφάνε μπροστά τους ακαριαία.
Κατάφεραν με λίγα λόγια να μην υπάρχουν ούτε καραβίδες, ούτε είδη ψαριών ούτε βατράχια, αλλά απ’ ότι μαθαίνουμε από τους κατοίκους της περιοχής χαθήκανε και τα νεροπούλια ακόμη και τα σπουργίτια. Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να μπορέσουν, αν υπάρχουν ευαίσθητες υπηρεσίες, να ελέγξουν ην κατάσταση τώρα που είναι σχετικά νωρίς;
Εμείς τα καταγγείλαμε αυτά όλα στον εισαγγελέα από τον οποίο περιμένουμε μια ευαισθησία και μια ανησυχία αλλά μέχρι στιγμής δεν μας έχει απαντήσει. Επίσης δεν είδαμε και κάτι ουσιαστικό να συμβαίνει από μεριάς πολιτείας.
Αυτά τα παλικάρια της φακής που οργανώθηκαν για πρώτη φορά στη ζωή τους εκμεταλλευόμενοι την χαλαρότητα του Συμβουλίου για να κάνουν φιάσκο τη Συνέλευση δεν ξέρανε από χρόνια να πολεμήσουν γι όλ’ αυτά; Η μήπως ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος για τους κάτω παρακαλάμιους κατοίκους.
Σας διαβεβαιώνω ότι τίποτα απ’ όλ’ αυτά δεν συμβαίνει παρά μόνο μια ομάδα τριών τεσσάρων ατόμων που έχουν το ταλέντο να πείθουν αγνούς ανθρώπους λέγοντάς τους πράγματα εναντίων των πραγματικών αγωνιστών που κατάφεραν τόσα πράγματα για το ποτάμι μας, και τώρα που βλέπουν ότι δρομολογούνται για πρώτη φορά έργα και λύσεις για να σωθεί επιτέλους ο Καλαμάς, προσπαθούν να διαλύσουν τα πάντα μέχρι του σημείου να θέσουν πρόταση μομφής στο προεδρείο της Συνέλευσης εναντίων όλου του Συμβουλίου.
Εκεί φάνηκε ο σκοπός τους ποιος είναι. Εκεί κατάλαβαν και οι άνθρωποι που παρασυρόμενοι καταψήφισαν τον απολογισμό με τι έχουν να κάνουν, γι’ αυτό δεν τους κάνανε τη χάρη για δεύτερη φορά.
Μάλιστα η δολιότητά τους ήταν τόσο θρασύς που τις προτάσεις ειδικά του Συμβουλίου τις έκαναν όταν βεβαιώθηκαν ότι έφυγαν οι παρείσακτοι γι’ αυτούς και είχαν μείνει μόνο δικά τους υποτίθεται άτομα.
Θα αναρτηθεί ο απολογισμός και θα κάνετε εσείς την εκτίμηση αν αυτό το σωματείο που εθελοντικά εργάζεται για το καλό του τόπου και του Καλαμά αξίζει τέτοιας κρίσης, αντί για ένα μεγάλο ευχαριστώ για την καθαρή και αμερόληπτη προσφορά τους.
Επίσης μην ανησυχείτε και μην ακούτε τα δόλια και τα παραποιημένα λόγια η γραπτά τους γιατί δεν πρόκειται να τους περάσει τίποτα απ’ όσα έχουν στο μυαλό τους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου