Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Γ.Σ. Καθαρού Καλαμά: Εκπλήξεις, ανατροπές, καταγγελίες, δεσμευτικές αποφάσεις για το Δ.Σ.

Εκπλήξεις και ανατροπές στη Γενική Συνέλευση της Κίνησης Καθαρός Καλαμάς που πραγματοποιήθηκε χτες. Παρά τις προσπάθειες του Προέδρου της Κίνησης ιερέα Γεωργίου Τζώρτζη και της πλειοψηφίας...
 
του Δ.Σ. να γίνει δεκτός ο απολογισμός του "τίποτα" και ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά τα μέλη της Κίνησης τον καταψήφισαν. Κάνοντας μάλιστα το καθήκον τους προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και ψήφισαν για τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς δράσεις και ομάδες εργασίας που το Δ.Σ. είναι υποχρεωμένο "υπό ομηρία" να υλοποιήσει, όπως προβλέπει το καταστατικό της Κίνησης, δίνοντας έτσι μια ώθηση επιτέλους στην απραξία και την αοριστολογία που χαρακτήριζε το Δ.Σ. και τα ευχολόγια του Προέδρου της Κίνησης τα τελευταία χρόνια και είχαν οδηγήσει στην πλήρη   απαξίωση της Κίνησης από τους πολίτες.
Από το ξεκίνημα της Συνέλευσης φάνηκε πως κάτι διαφορετικό θα συνέβαινε καθώς δεν έγινε δεκτή η πρόταση για "ενημερωτική συνέλευση" από τον πρώην Δήμαρχο Ευρυμενών κ. Κατσάνο που θέλησε και φέτος να υποβαθμίσει το ρόλο της Γενικής Συνέλευσης. Τα τερτίπια για την έλλειψη απαρτίας δεν πέρασαν αυτή τη φορά καθώς τηρήθηκαν οι διαδικασίες στο ακέραιο. Η απουσία των Δημάρχων των Παρακαλάμιων Δήμων και Δημοτικών Συμβούλων - με φωτεινή εξαίρεση τον κ. Τζίμα από το Δήμο Ζίτσας - φανέρωσε την πραγματική τους αντίληψη και ενδιαφέρον για τον Καλαμά. 

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Κίνησης ο απολογισμός - προγραμματισμός που διαβάστηκε από την Ταμία του Συλλόγου – και όχι από τον Πρόεδρο όπως συνηθίζεται... γιατί άραγε; - δεν είχε την ομοφωνία του Δ.Σ. και τα μέλη της μειοψηφίας κατέθεσαν τις ενστάσεις τους για την προχειρότητά του,  τις ελλείψεις του,  τις ανακρίβειές του, την παράλειψη δράσεων αλλά και για το πάγωμα των δράσεων της Κίνησης από το Φεβρουάριο, μετά την κινητοποίηση στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων με προσωπική απόφαση του Προέδρου που προσπάθησε να αδρανοποιήσει τη δυναμική που είχε αρχίσει να αναπτύσσεται και να δέσει την Κίνηση στην ουρά του Δήμου Ζίτσας με την υπόσχεση πως θα έκανε σύμβαση με το Πανεπιστήμιο για άλλη μια σειρά μετρήσεων που θα ήταν η "αρχή της λύσης" κ.λ.π. 

Επίσης έγιναν σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας του Δ.Σ. και την αυταρχική νοοτροπία του Προέδρου, που δεν έβαζε θέματα ημερήσιας διάταξης στις συνεδριάσεις και τις περιόριζε σε γενικόλογες αναφορές των διαφόρων επισκέψεων (δημοσίων σχέσεων) σε φορείς και τις απαντήσεις ή υποσχέσεις που του έδιναν, καθώς επίσης και στην παντελή έλλειψη ανάθεσης συγκεκριμένων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων στο πλαίσιο μιας εύρυθμης λειτουργίας του Δ.Σ. υποβαθμίζοντάς το σε διακοσμητικό όργανο και αδιαφορώντας για τις διαφορετικές απόψεις και γνώμες, κατάσταση που έφτασε μέχρι στο σημείο να πάρει την απόφαση να κλείσει τη σελίδα της Κίνησης στο facebook (με εντολή ποιου – ποιων άραγε) για να μην ακούγονται απόψεις που "ενοχλούν" και ουσιαστικά να μην έχουν ενημέρωση τα μέλη της Κίνησης για το τι συμβαίνει. Απόφαση που ποτέ δεν εκτελέστηκε μετά τις αντιδράσεις μελών, που όμως όπως δήλωσε και χτες παραμένει σε ισχύ για εφαρμογή όποτε χρειαστεί. 
Είχε το θράσος και απειλούσε ποιος;... ο εκλεγμένος Πρόεδρος τα μέλη της Κίνησης στη Γενική Συνέλευση…

Κανείς από τα μέλη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. δεν πήρε το λόγο για να πει κάτι ενώ τόσο από τα μέλη της μειοψηφίας του Δ.Σ. όσο και από μέλη της Κίνησης που πήραν το λόγο στη συνέχεια τονίστηκε πως το σημαντικό είναι η καταγγελτική-διεκδικητική λειτουργία της Κίνησης και οι αντίστοιχες δράσεις. 

Έγιναν πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις από τους παριστάμενους και ήταν έντονη η διάθεσή τους για προσφορά με τη συμμετοχή τους σε ομάδες εργασίας ώστε να βοηθηθεί ουσιαστικά το Δ.Σ. στην υλοποίηση των αποφάσεων. 

Στη διάρκεια της συζήτησης το μέλος του Δ.Σ. κ. Καλογερίδης δήλωσε την παραίτησή του καθώς, όπως ανέφερε, δε μπορεί να μετέχει σε ένα Δ.Σ. που δεν υπηρετεί τους σκοπούς της Κίνησης.

Στην ψηφοφορία η συνέλευση καταψήφισε τον απολογισμό-προγραμματισμό που παρουσίασε ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία του Δ.Σ. πράγμα που είχε σαν αποτέλεσμα να προταθεί ΜΟΜΦΗ για το σύνολο του Δ.Σ. η οποία δεν υπερψηφίστηκε.

Η συνέλευση πήρε μια σειρά αποφάσεις για δράσεις και ομάδες εργασίας που το Δ.Σ. είναι υποχρεωμένο να υλοποιήσει στη διάρκεια της χρονιάς και να παρουσιάσει τα αποτελέσματα στη Γενική Συνέλευση του χρόνου το καλοκαίρι.

Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνουμε καθώς επίσης και με παραλειπόμενα της συνέλευσης....

2 σχόλια:

  1. Συνοψίζοντας σας ενημερώνω ότι το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης της Κίνησης "Καθαρός Καλαμάς" εν συντομία κρίνοντας ΠΟΛΙΤΙΚΑ συνέβη το εξής, γνωστή είναι η φράση «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» Ερμηνεία : η Κίνηση και ο Πρόεδρος άλλαξε χέρια από των Βενιζέλο-Σαμαρά πέρασε στων Τσίπρα-Καμένο…

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Ζήτω ο Πρόεδρος που είναι παντός καιρού...

    Κρίμα ο Καλαμάς…


    Μέλος συντακτικής ομάδας Μαριόλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ((…ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ…) ) τη το ήθελες .
    Λες και το νερό και η φύση έχει χρώμα….
    ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ !!! λέω εγώ….
    ΞΥΠΝΑΤΕ ΟΡΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΡΙΝ ΣΑΣ - MAS ΠΝΙΞΟΥΝ ΤΑ Σ@Κ@ΤΑ.
    Βασίλειος Φωτίου
    Ιδρυτικό μέλος της κίνηση …
    soskalamas@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή