Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Δεσμεύσεις που δεν τηρήθηκαν, υποσχέσεις που δεν κρατήθηκαν, λόγια που δεν έγιναν ποτέ πράξεις

Ο Δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Λιάκο και τον Αντιδήμαρχο πολιτιστικών Στέφανο Μιχάλη, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Ομοσπονδίας και συζήτησαν με τους ξενιτεμένους τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους για την γενέθλια γη και τους πρότειναν από την επόμενη χρονιά η συγκεκριμένη εκδήλωση να τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ζίτσας, ώστε να καταστεί...

θεσμός που κάθε χρόνο θα εμπλουτίζεται με δράσεις καθώς και με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων συλλόγων αποδήμων.


Βαρύγδουπες εκφράσεις, μεγαλειώδεις λόγοι, γεμάτοι με φανφάρες και τυμπανοκρουσίεςόταν πέρυσι το καλοκαίρι ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος υποσχόταν στους ξενιτεμένους της Αυστραλίας και της Αμερικής Προτάσεις την ενδυνάμωση των σχέσεων και της συνεργασίας του Δήμου Ζίτσας με τους απόδημους που κατάγονται από το Δήμο και ξενιτεύτηκαν στην Αυστραλία, την Αμερική και άλλες χώρες, το βράδυ της Τετάρτης (22/7/2015) με τον πρόεδρο της Ηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Ωκεανίας Νίκο Βαγεράκα και τους εκπροσώπους των αποδήμων Καναδά και Αμερικής κ.κ. Τάσση και Ντόκο αντίστοιχα.

Μια γνωστή παροιμία λέει ότι όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι. Το ίδιο ισχύει και για τα μεγάλα λόγια του Δημάρχου Ζίτσας  Μιχάλη Πλιάκου, υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν και λόγια που δεν έγιναν πράξεις.  Τι άλλαξε από πέρυσι κ. Δήμαρχε; ως συνήθως τίποτα παλινωδίες - ανικανότητα και πλήρης ασυνέπεια λόγων και πράξεων.

Οι υποσχέσεις δίνονται για να τηρούνται κύριοι τις Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ζίτσας, και όχι για να ξεπεραστεί ο σκόπελος της στιγμής, Δίνονται ως μία εγγύηση, αλλά πρέπει ο υποσχόμενος να τη θυμάται και να την τηρήσει. Ίσως θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι σαν μία προφορική υπογραφή που για μερικούς φαντάζει και σαν λόγος τιμής, εκτός και αν είστε άτιμοι ή εντελώς για το ΤΣΙΡΚΟ…!!! 

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από τη συγκεκριμένη φετινή εκδήλωση αφιερωμένο σε όλους όσους δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου