Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Το όραμά Καψάλη αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά! - Εργασίες κατασκευής κεραίας στον Κασιδιάρη

Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής κεραίας μέτρησης του ανέμου πάνω από το Παλιό Μαυρονόρος στον Κασιδιάρη. Είναι η τρίτη κεραία που κατασκευάζεται στο συγκεκριμένο βουνό, ύψους 60 μέτρων και έχει σχέση με την μελέτη κατασκευής Αιολικού πάρκου σε συνεργασία των Δήμων Πωγωνίου και Ζίτσας. Θυμίζουμε εδώ τι έλεγε προεκλογικά ο κ. Καψάλης όπου εξηγεί, γιατί δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα, να κάνει τίποτα στο Πωγώνι...

«-Αλλά όχι μόνο αυτό! Έχουμε όμως μια κατάντια θα έλεγα, μια μιζέρια. Αν πάει να γίνει κάτι καλό στον τόπο μας, αμέσως υπάρχουν οι άλλες φωνές: Ω! γιατί, γίνεται αυτό, το κάνει ο Καχριμάνης. Να (τα παρατήσουμε) γιατί το κάνει ο Καχριμάνης, το κάνει ο Καψάλης ή ο Παππάς, οποιοσδήποτε. Έχουμε αυτήν την κακοδαιμονία.
Εδώ ο στόχος είναι να αξιοποιήσουμε αυτά τα πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή μας, το Πωγώνι μας. Και είναι αυτά που ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης, στον τομέα της κτηνοτροφίας, στον τομέα τον ενεργειακό, άλλα, τα φωτοβολταικά, ανεμογεννήτριες. Πάει να γίνουν ανεμογεννήτριες, έρχεται η εταιρία στον Κασιδιάρη, βγαίνουν κάποιοι φωνάζουν, γιατί δεν θα μπορούν να δώσουν τα μελίσσια, τα ζώα, τα πρόβατα, άλλοι λένε για τα πουλιά,»!

Όποιος Πωγωνήσιος λοιπόν δεν μπορούσε μέχρι σήμερα, να εξηγήσει τον λήθαργο, την απραξία του Δημάρχου, την επί σειρά ετών ανικανότητά του, γιατί δεν μπόρεσε δηλαδή να κάνει έστω και το παραμικρό έργο στον τομέα της κτηνοτροφίας, στον τομέα τον ενεργειακό, στα φωτοβολταικά, στις ανεμογεννήτριες, μετά αυτήν την ομιλία θα πρέπει κανονικά να το έχει καταλάβει !
Δεν τον άφηναν κάποιοι, του είχαν δέσει τα χέρια και τα πόδια κάποιοι κακοί αντίπαλοί του!
Θα ρωτήσει κανείς: Ποιοι ήταν αυτοί δεν έχουν όνομα, διεύθυνση, που δεν άφησαν τον Δήμαρχο μας, να πραγματοποιήσει, το όραμά του για την ανάπτυξη του Πωγωνίου, να προσελκύσει Κεφάλαια και Επενδυτές, ποιοι είναι και πότε δεν τον άφησαν «να αξιοποιήσει αυτά τα πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή μας»; Ποια ήταν αυτή η εταιρία και ποιοι ήταν αυτοί που τη διώξανε;
Μήπως ήταν τίποτε εξωγήινοι, από τον Άρη, που προσγειώθηκαν στο Καλπάκι και απείλησαν τον κ. Καψάλη, ότι αν κάνει κάτι για την κτηνοτροφία, για το ενεργειακό, για τα φωτοβολταικά, τις ανεμογεννήτριες, θα τους βρει μπροστά του, μήπως τον απείλησαν οι κτηνοτρόφοι του Πωγωνίου, οι μελισσοκόμοι, τίποτε. Φυσικοί της κβαντομηχανικής, τίποτε ανταγωνιστές από τα Αιολικά πάρκα της Δανίας, τίποτα ορνιθολόγοι από τα καταφύγια πουλιών στο Δέλτα του Έβρου; Μήπως ήταν η Περιφέρεια, κανένα Υπουργείο; Τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη. Απλώς αυτό είναι το επίπεδο του πολιτικού του λόγου, των επιχειρημάτων του. Αυτό το κουτοπόνηρο επιχείρημα, το έχει επικαλεστεί επανειλημμένα ο κ. Καψάλης, αυτό το παραμύθι το θεωρεί σαν το πιο ισχυρό του χαρτί, για να κατατροπόσει …τους αντιπάλους του!

Φωτογραφίες από την "επιχείρηση"





Οι φωτογραφίες είναι από πηγή

1 σχόλιο:

  1. εγώ ένα ξέρω

    ας αφήσουν χίλια πειράματα να ανθήσουν... από μέλισες και άλλα ωραία έχουμε και εμείς... μεροκάματα να πέσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή