Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Θάβουν όση Δημοκρατία απέμεινε οι προτάσεις Τσίπρα για την Συνταγματική Αναθεώρηση!

Ένα Σύνταγμα βαθιά νεοφιλελεύθερο είναι αυτό που οραματίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, αφού και οι προοδευτικές προτάσεις για τα κοινωνικά δικαιώματα είναι κενό γράμμα αφού τα Μνημόνια που έχουν υπογράψει ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα έχουν ήδη αναιρέσει με το φθινόπωρο να αναιρούνται και ότι έχει διασωθεί (εργασιακά)...


1. Τέρμα οι προτάσεις δυσπιστίας......Είπε ο Αλέξης! 

Ικανοποιεί το αίτημα του Ποταμιού για αποκλεισμό πρόωρων εκλογών αφού σύμφωνα με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει κάποιο κόμμα πρόταση δυσπιστίας πρέπει να έχει ως αντιπολίτευση 151 βουλευτές με νέο πρωθυπουργό......Αδύνατο δηλαδή, αφού με όσες απώλειες μια κυβερνητική πλειοψηφία θα εμποδίζει στα πλαίσια της ίδιας βουλής μία άλλη κυβέρνηση χωρίς αυτή!
Θα δουλεύουν οι μνημονιακοί προεκλογικά το λαό, θα εφαρμόζουν σκληρά μνημόνια παραβιάζοντας τις δεσμεύσεις τους και δεν θα μπορεί να τους κουνήσει κανείς!

2. Η μη εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας (γλάστρας) δεν θα οδηγεί σε κάλπες...

Εδώ είναι πολιτική ατιμία......Αυτό που προκάλεσε την πτώση Σαμαρά και την άνοδο Τσίπρα στην εξουσία παύει να υπάρχει ως δυνατότητα!

3. Απαγορεύει δημοψηφίσματα για δημοσιονομικά θέματα...Μνημόνια, εθνικό νόμισμα, κτλ

Το Σύνταγμα Τσίπρα θα επιτρέπει δημοψηφίσματα με 500.000 και 1.000.000 υπογραφές για δευτερεύοντα θέματα, όχι για δημοσιονομικά (Μνημόνια, νόμισμα, οικονομική πολιτική), και όχι για εθνικά θέματα.

4. Σανό για οικόσιτα οι προοδευτικές προτάσεις για ρεύμα, νερό, εργασιακά

Οι προοδευτικές προτάσεις για τα κοινωνικά δικαιώματα, ρεύμα και νερό, είναι κενό γράμμα αφού τα Μνημόνια που έχουν υπογράψει ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα έχουν ήδη αναιρέσει με το φθινόπωρο να αναιρούνται και ότι έχει διασωθεί (εργασιακά).

5. Στον κάδο σκουπιδίων ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας

“με διατήρηση όμως για ιστορικούς και πρακτικούς λόγους της αναγνώρισης της Ορθοδοξίας ως κρατούσας θρησκείας”.....Αν προτείνεις ρητή κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του Κράτους και αμέσως μετά τονίζεις "με διατήρηση όμως για ιστορικούς και πρακτικούς λόγους της αναγνώρισης της Ορθοδοξίας ως κρατούσας θρησκείας"...χέσε ψηλά κι αγνάντευε.

Την συνταγματική αναθεώρηση κάνει μπαμ ότι την αναλαμβάνει ο Κατρούγκαλος. 

Το Σύνταγμα του 75 θα μοιάζει λαϊκο-επαναστατικό.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου