Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Για την ανάπλαση του αεροδρομίου στο Ελληνικό

Κυρίαρχη παράμετρος του σχεδιασμού του Έργου είναι η δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου συνολικής έκτασης 2.000.000 τ.μ., ένα από τα μεγαλύτερα παράκτια πάρκα στον κόσμο, με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό.

Η επιλογή του διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικού γραφείου ...
FOSTER + PARTNERS, καθώς και των ARUP, Charles Anderson Landscape Architecture (USA) και πλήθους Ελληνικών εξειδικευμένων μελετητικών εταιρειών, προστατεύει το στρατηγικό όραμα του φορέα της ανάπτυξης, που έχει στόχο την ουσιαστική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των χρηστών της. 

Συγκεκριμένα οι βασικές αρχές σχεδιασμού περιλαμβάνουν: 

-Την ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής, 2.000.000 τ.μ., το οποίο εκτείνεται από το παραλιακό μέτωπο μέχρι τη Λεωφ. Βουλιαγμένης, ενώνοντας παράλληλα τον Άλιμο με τη Γλυφάδα και την Αργυρούπολη και το Ελληνικό με τη θάλασσα παρέχοντας στους κάτοικους των γειτονικών Δήμων Αλίμου, Αργυρούπολης ­ Ελληνικού και Γλυφάδας εύκολη πρόσβαση στο πάρκο. Ο σχεδιασμός του πάρκου έχει επικεντρωθεί στην ανάδειξη της ιστορίας του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, μετατρέποντας κτίρια ιστορικής και συναισθηματικής σημασίας (κτίριο Σάαρινεν/πρώην ανατολικό αεροδρόμιο, hangars) σε κτίρια πολιτιστικού ενδιαφέροντος (εκθεσιακό κέντρο, μουσεία).
Επιπλέον, ο σχεδιασμός του Πάρκου προβλέπει: 
Τη δημιουργία ενός ανεκτίμητου πνεύμονα πρασίνου, που θα χαρακτηρίζεται από τη χλωρίδα της Αττικής και αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά το μικροκλίμα της ευρύτερης περιοχής, εκτιμάται δε ότι θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αναγέννηση της περιοχής και στην ενδυνάμωση του τουριστικού και εμπορικού ενδιαφέροντος. 
Την ανάπτυξη πρότυπων αθλητικών εγκαταστάσεων και γηπέδων ως υπενθύμιση της Ολυμπιακής κληρονομίας του 2004. 
Την αξιοποίηση των τμημάτων των διαδρόμων τροχοδρόμησης/απογείωσης/προσγείωσης του Αεροδρομίου για τη δημιουργία χώρων περιπάτου και αναψυχής. 

-Την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, που αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τη συνολική εικόνα του έργου. Το σχέδιο περιλαμβάνει την αναβάθμιση και ανάδειξη του παραλιακού μετώπου μέσω της πραγματοποίησης σημαντικών λιμενικών έργων για τη δημιουργία μιας νέας παραλίας ελεύθερης πρόσβασης, μήκους μεγαλύτερης του 1 χ.λ.μ., που στη μια άκρη της θα έχει τη μαρίνα και στην άλλη ένα διεθνούς εμβέλειας τοπόσημο, ένα ενυδρείο. Η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου περιλαμβάνει χρήσεις τουρισμού και αναψυχής (ξενοδοχειακών μονάδων, αθλητικών εγκαταστάσεων, εμπορικών δραστηριοτήτων), καθώς επίσης και πρότυπων οικιστικών αναπτύξεων. Έμφαση θα δοθεί, στην ανέγερση ενός πύργου κατοικιών υψηλών προδιαγραφών, ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης, που θα αποτελέσει σημείο προορισμού (landmark destination) και τοπόσημο του παράκτιου μετώπου. 

-Την ανάπτυξη της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού με ποικίλες νέες χρήσεις, όπως εκπαιδευτικά ιδρύματα και campus στέγασης φοιτητών, διεθνούς εμβέλειας ιδρύματα υγείας και έρευνας, καθώς και ένα πρότυπο επιχειρηματικό πάρκο, στοχεύοντας στην ανάδειξη του έργου ως προορισμού εκπαίδευσης, έρευνας και επιχειρηματικότητας. Επιπροσθέτως, θα συμπεριληφθούν χρήσεις αναψυχής και εμπορίου συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Αττικής, υπεραγορές, ξενοδοχειακά συγκροτήματα, πρότυπες τουριστικές υποδομές (συνεδριακό κέντρο, νέο γήπεδο γκολφ, αξιοποίηση του Ολυμπιακού Κέντρου Κανό ­ Καγιάκ), καθώς και οικιστικές αναπτύξεις. 

Ας σημειωθεί ότι, σε σύνολο επιφανείας 6.200.000 τ.μ. το Πάρκο, οι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου και οι ανοικτοί χώροι στο Ακίνητο θα ανέρχονται σε τουλάχιστον 2.600.000 τ.μ., ενώ θα υλοποιηθεί και ένα διευρυμένο δίκτυο πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων εκτιμώμενου μήκους 50 χ.λ.μ. που θα συνδέεται με τα μέσα σταθερής τροχιάς για τη διασφάλιση της πρόσβασης στο ακίνητο χωρίς τη χρήση Ι.Χ., διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δημιουργία απευθείας προσβάσεων στο Πάρκο και την Παραλία από και προς τους όμορους δήμους. Η ανάπτυξη δεν αποσκοπεί στη διαμόρφωση μιας περίκλειστης προνομιούχου περιοχής, αλλά μιας ευρείας και προσπελάσιμης ζώνης της μητροπολιτικής περιοχής, όπου κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν μερίδιο στην αναβάθμιση της συλλογικής ποιότητας ζωής των πολιτών της Αττικής, την οποία θα επιφέρει το έργο.

ΤΟ ΕΡΓΟ






MASTER PLAN

Συνεργάτες















ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Η Global Investment Group είναι μια διεθνής κοινοπραξία επενδυτών, η οποία αποτελείται από την Κινεζική Fosun, την Eagle Hills με έδρα το Abu Dhabi και τον Όμιλο Λάτση, που ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αναλάβουν την ανάπλαση του Ελληνικού, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού έργου αστικής ανάπλασης μικτής χρήσης.



Fosun Group. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1992 με RMB 38,000 ως αρχικό κεφάλαιο. Στις 16 Ιουλίου του 2007, η Fosun International (00656.HK) προχώρησε σε εισαγωγή στο Main Board του χρηματιστηρίου του Hong Kong. Σήμερα, η αξία κεφαλαιοποίησης της Fosun ανέρχεται στα HKD 33.400.000.000.
Η Fosun, με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας, έχει υιοθετήσει ένα μοντέλο ανάπτυξης, που στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες ανάπτυξης:
Ασφάλεια
Βιομηχανία – η οποία υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων από τη Fosun Pharma στον κλάδο της υγείας
Επένδυση
Διαχείριση κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων

Μέσω της φιλοσοφίας της για την υλοποίηση επενδύσεων υψηλής αξίας, η Fosun σημειώνει άλματα εκπληρώνοντας το όραμά της να καταστεί «ένας premium επενδυτικός όμιλος με εστίαση στην ανάπτυξη της Κίνας». Επί του παρόντος, η Fosun κυρίως επενδύει σε τομείς όπως: η κατανάλωση και η αναβάθμιση της κατανάλωσης, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η ενέργεια, η αναβάθμιση της παραγωγής ενέργειας, καθώς και η ανάπτυξη του κατασκευαστικού κλάδου, με προοπτική την ταχεία ανάπτυξη της οικονομίας της Κίνας. 
Η επενδυτική φιλοσοφία της εταιρίας είναι να διατηρήσει μια ισχυρή βάση στην Κίνα και να επενδύσει στις βασικές προϋποθέσεις ανάπτυξης της χώρας, ώστε να αξιοποιήσει ευκαιρίες που αναδύονται από την κατανάλωση και την αναβάθμιση των υπηρεσιών, την αστικοποίηση και την αναβάθμιση της βιομηχανίας, που προέρχεται από την αναδιάρθρωση της Κινεζικής οικονομίας έναντι της εγχώριας ζήτησης.
Την ίδια στιγμή, η Fosun επιδιώκει να επωφεληθεί από τις διαρθρωτικές αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία, υλοποιώντας το μοναδικό επενδυτικό της μοντέλο του «συνδυασμού της δυναμικής ανάπτυξης της Κίνας με τους παγκόσμιους πόρους». Παράλληλα, επιδιώκει να ενδυναμώσει τη θέση της ως «μία εξειδικευμένη εταιρία διεθνούς βεληνεκούς, με έδρα την Κίνα, με στόχο την διαρκή δημιουργία αξίας για την κοινωνία και τους μετόχους της».
Γνωστές εταιρίες στις οποίες έχει επενδύσει στο παρελθόν η Fosun είναι η ελληνική Folli Follie και το Club Med.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία εμφανίζονται στο: www.fosun.com

Resort under the theme of ocean – Atlantis

Fosun Healthcare City

Fosun commercial / tourism / culture complex 



Eagle Hills. Η Eagle Hills είναι ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων με βασική δραστηριότητα την ανάπτυξη νέων κόμβων και έργων μικτής χρήσης σε ταχύτατα αναπτυσσόμενες διεθνείς αγορές. Mε έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Eagle Hills ειδικεύεται στην ανάπτυξη, την δημιουργία και την ανάπλαση των αστικών κέντρων και των εμβληματικών προορισμών που σκοπεύουν να δώσουν ζωή και να διαφοροποιούν τις τοπικές οικονομίες, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, να προσελκύσουν τοπικές και διεθνής επενδύσεις και να επηρεάσουν θετικά τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό. Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας συμπεριλαμβάνονται έργα όπως το Belgrade Waterfront στην Σερβία, του Centenary City στην Αμπούζα της Νιγηρίας, το Marassi Al Bahrain, το St. Regis Amman και το Marsa Zayed στην Ιορδανία καθώς και το Bab Al Bahr στο Ραμπάτ του Μαρόκο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία Eagle Hills εμφανίζονται στο: www.eaglehills.com


Βab Al Bahr, Morocco


Belgrade waterfront, Serbia


Centernary city


Latsis Group. Ο Όμιλος Λάτση ιδρύθηκε το 1940 από τον Ιωάννη Σ. Λάτση. Η δραστηριοποίησή του ξεκίνησε από το εμπόριο και τη ναυτιλία και σταδιακά επεκτάθηκε σε πλήθος άλλων επιχειρηματικών τομέων με παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τη δεκαετία του 1970 ο Όμιλος κατασκεύασε το πρώτο εξαγωγικό διυλιστήριο στην Ελλάδα και ανέλαβε έργα υποδομών και ενέργειας στη Σαουδική Αραβία. Από τη δεκαετία του 1980 ο Όμιλος έχει αναπτύξει τις ακόλουθες κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες:

Aξιοποίηση και διαχείριση διεθνούς χαρτοφυλακίου ακινήτων. Μεγάλο μέρος της δραστηριότητας αυτής στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια υλοποιείται μέσω της εισηγμένης στο ελληνικό χρηματιστήριο Lamda Development S.A. www.lamdadev.com

Private banking και διαχείριση κεφαλαίων μέσω της εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης EFG International και με διεθνή παρουσία.www.efginternational.com

Ναυτιλιακή δραστηριότητα μέσω των εταιρειών Latsco Shipping Ltd και Consolidated Marine Management Inc. www.latsco.com, www.cmm.gr

Διύλιση και εμπορία προϊόντων πετρελαίου, εμπορία φυσικού αερίου και παραγωγή και εμπορία ηλεκτρισμού μέσω της συμμετοχής του Ομίλου μετά του Ελληνικού Δημοσίου στην εισηγμένη στο ελληνικό χρηματιστήριο εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. και των θυγατρικών της. www.helpe.gr

Διαχείριση επενδύσεων στον τομέα υγείας στην Ελβετία.

Η οικογένεια Λάτση χρηματοδοτεί σημαντικές κοινωφελείς δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως είναι η επιστήμη, η εκπαίδευση, η υγεία, η κοινωνική αλληλεγγύη και ο πολιτισμός (www.latsis-foundation.org) καθώς και μέσω του Foundation Latsis Internationale, το οποίο έχει ως κύριο σκοπό την προαγωγή των επιστημών και της έρευνας.
Sports and Cultural Center d Coque Luxembourg
Sports and Cultural Center "d' Coque", Luxembourg

Forum el Djazair Algiers Algeria
Forum el Djazair, Algiers (Algeria)

marina floisvou
Μαρίνα Φλοίσβου, Ελλάδα

diilisitira eleusinas
Διυλιστήριο Ελευσίνας, Ελλάδα

EFG Bank Monaco
πηγή

π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου